Lampen

HPS Kweekverlichting

Met HPS worden de hoge druk sodium lampen bedoelt. De traditionele HPS kweeklampen zijn nog altijd de beste keus voor een optimale bloeifase van uw planten. De meeste professionele kwekers maken dan ook nog bijna altijd gebruik van HPS, ook al is de levensduur van deze lampen een stuk minder dan die van LED of inductie lampen. HPS lampen staan bekend om het hoge stroomverbruik maar daarmee ook een zeer hoge lichtopbrengst. Let er ook op dat de HPS lampen erg warm worden.

TL Kweekverlichting

TL (Tube Luminescent) zijn fluorescentie lampen die licht geven door het oplichten van een fluoriserende laag door gasontlading. TL lampen zitten laag in het stroomverbruik en geven weinig warmte af. TL lampen zijn uitermate geschikt om zaadjes mee op te kweken of stekken mee te laten wortelen. TL lampen geven vaak te weinig stralingswarmte om een goede bloeifase mee te kunnen realiseren.

Full spectrum kweeklamp (CDM, CMH)

Licht dat omschreven wordt als Full Spectrum Verlichting (Full Spectrum Light) is licht dat het elektromagnetische spectrum dekt van infrarood tot bijna ultraviolet licht. Oftewel alle golflengtes die bruikbaar zijn voor het leven van planten of dieren. Zonlicht wordt als voorbeeld gegeven van full spectrum verlichting.

Om uw gewas van alle kleuren te voorzien die de zon ook biedt zijn er tegenwoordig betere alternatieven op HPS verlichting gekomen. De CDM lampen benaderen het spectrum van de zon nog nauwkeuriger en zijn geschikt voor iedere levensfase van uw gewas.

Loading...